.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
اجرای تب دار طرح پزشک خانواده در مازندران

شمال نيوز: طرح کشوری پژشک خانواده در حالی در مازندران به صورت تب دار اجرایی می شود که مسئولان وزارت بهداشت استان کمبود اعتبار را دلیل کندی اجرای این پروژه ملی قلمداد می کنند.
به گزارش شمال نيوز به نقل از مهر، اجرای طرح پزشک خانواده در ایران مانند رویا و در کشورهای توسعه یافته همچون خاطره ای قلمداد شده است چرا که 20 سال است در ایران، مسئولان بدنبال اجرای این طرح هستند، در حالیکه کشورهایی نظیر آمریکا، کانادا، ایتالیا، آلمان و انگلیس هرکدام بطور میانگین بیش از 50 سال طرح پزشک خانواده را در کشورهای خود تجربه کردند.
 
شاید این مقایسه به کام مسئولان کشور خوش نیاید، اما وقتی سخن از پیشرفت های علوم پزشکی در کشور می شود، در ذهن انسان متبادر می شود که به رغم این پیشرفت ها چرا نظام بهداشت و درمان کشور، از اجرای طرح مهمی همچون طرح پزشک خانواده ناتوان است.
 
با نگاهی به تجربه کشورهای موفق در اجرای این طرح می توان دریافت که طرح پزشک خانواده در ایران برای رسیدن به افق های دور دست راه بسیار زیادی در پیش دارد.
 
از جمله عواملی که اجرای پزشک خانواده را با مشکل مواجه کرده، کمبود اعتبارات در حوزه بهداشت و درمان، نبود ساز و کار مشخص، عدم هماهنگی با سازمان های بیمه گر بوده که از دیدگاه یکی از مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هیچ مشکلی در اجرای این طرح وجود ندارد.
 
به گفته این مسئول، طرح پزشک خانواده از سال گذشته در دو استان مازندران و فارس بصورت پایلوت آغاز شده و نتایج حاصل از آن یکسری اشکالات را نشان داد، از این رو برای اجرایی شدن طرح نیاز به الزاماتی است که باید به آن توجه شود.
 
به گفته این مقام مسئول، هر پزشک دو هزار و 500 نفر را می تواند انتخاب کند و بالغ بر 35 درصد سرانه را به خود اختصاص دهد.
 
وی با بیان اینکه برای اجرای طرح پزشک خانواده هیچ مشکل اعتباری وجود ندارد، گفت: برای پزشکان خانواده بسته خدمات تهیه و ارائه می شود.
 
اجرای تاخیری طرح پزشک خانواده در مازندران
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: طرح پزشک خانواده می بایست از ابتدای پارسال در مازندران آغاز می شد ولی بدلایلی از اردیبهشت سالجاری این طرح اجرایی شد.
 
محمد رضا میرزایی با بیان اینکه این طرح در هفت استان دیگر نیز آغاز شده است، اظهار داشت: مازندران و فارس در اجرای طرح پزشک خانواده پیشگام بودند.
 
وی اشاره کرد: طرح پزشک خانواده کار بزرگ و حجیمی بوده و با مشکلاتی مواجه است.
 
رئیس مرکز بهداشت مازندران با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران سال گذشته در اجرای طرح پزشک خانواده، سرمایه گذاری  11 میلیارد تومانی  برای خرید دو هزار و 500 رایانه، تجهیزات پزشکی و آمار جمعیتی استان کرده است، اذعان داشت: آمار جمعیتی مازندران در سامانه ملی ثبت شد و زیر ساخت های این طرح آماده شد.
 
میرزایی بیان کرد: در سامانه علوم پزشکی حدود 92 درصد اطلاعات جمعیتی استان ثبت و از یک میلیون و 280  هزار نفر جمعیت شهری، یک میلیون و 173 هزار نفر ثبت نام کردند و 921 هزار نفر پزشک خود را انتخاب که چیزی حدود 72 درصد جمعیت استان است.
 
وی از انعقاد قرارداد با 22 بیمارستان دولتی،  400 پزشک عمومی و 295 داروخانه برای اجرای این طرح ملی خبر داد و بیان کرد: برای هر پزشک طرف قرارداد طرح پزشک خانواده، دو هزار و 500 بیمار که سرانه هر بیمار دو هزار و 700 تومان بوده در نظر گرفته شد.
 
پرداخت خق الزحمه اردیبهشت و خرداد پزشکان طرح
 
این مسئول درباره وضعیت حق الزحمه پزشکان طرف قرارداد طرح پزشک خانواده گفت: پزشکان این طرح که دارای مطب شخصی هستند، حق الزحمه دو ماه اردیبهشت و خرداد را از بیمه تامین اجتماعی و سلامت دریافت کردند.
 
وی از نظام مند شدن پرداختی های این طرح و به روز شدن آن به پزشکان طرف قرارداد در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در جذب پزشکان متخصص و فوق تخصص با مشکل مواجه هستیم و در حال حاضر تنها 300 پزشک متخصص برای این طرح اعلام آمادگی کردند.
 
مقرون به صرفه نبودن طرح پزشک خانواده برای پزشکان پردرآمد
 
دکتر مجید رشید، یک پزشک عمومی با اشاره به مشکلات اجرای طرح پزشک خانواده اظهار داشت: نخستین مشکل این طرح، عدم پرداخت بموقع مطالبات پزشکان عمومی بوده است و حجم بالای مراجعان موجب می شود کار درمانی به درستی انجام نشده و برای بیمار نارضایتی به همراه داشته باشد.
 
این پزشک عمومی بیان کرد: این طرح برای پزشکانی که درآمد خوبی دارند مقرون به صرفه نیست و اکثر پزشکان به کار درمانی در مطب شخصی و مراکز خصوصی عادت کردند و برای مواردی همچون بهداشت و واکسیناسیون باید یک دوره آموزش را بگذرانند.
 
وی از مشکلات دیگر این طرح را تشکیل پرونده برای هر بیمار دانست و افزود: در اجرای طرح پزشک خانواده، تشکیل پرونده از ویزیت کردن بیمار سخت تر و مشکل تر است و باید تعرفه جدا برای این امر در نظر گرفته شود.
 
عبدالله بدوی یکی از پزشکان مازندران نیز فراهم نبودن زیرساخت های لازم، عدم پاسخگویی سامانه الکترونیکی طرح، نا هماهنگی بین سازمان های بیمه گر و وزارت بهداشت و اعتبارات لازم را از مشکلات عمده طرح پزشک خانواده دانست و گفت: با رفع این نواقص، طرح پزشک خانواده بالقوه، بسیار خوب و دارای محاسن زیادی است.
 
وی با بیان اینکه پزشکان اصرار بر خذف مساله مالی بین پزشک و بیمار را دارند، افزود: با اجرای صحیح این طرح در کشور این امر در آینده نزدیک محقق خواهد شد.
 
بدوی با اشاره به اجرای درست نظام ارجاع دراین طرح و هدایت صحیح بیمار، افزود: عدالت در سلامت به شرط اجرای صحیح و برطرف کردن نواقص عمده می تواند مفید باشد.
 
پرهیز از شتاب زدگی در اجرای طرح
 
وی با بیان اینکه پزشکان طرف قرارداد این طرح بیشتر درگیر یکسری امور که در حیطه کاری آنها نبوده شدند، اظهار داشت: ارائه آماری خاص به هر سازمان بیمه گر وقت زیادی از پزشک را به خود اختصاص داده که این آمارگیری های متفاوت و موازی مشکلاتی برای پزشکان ایجاد کرده است.
 
این پزشک بیان کرد: اگر متولی اجرای طرح پزشک خانواده دانشگاه علوم پزشکی است، باید بیمه ها آمار ارائه شده توسط دانشگاه را پذیرا باشند.
 
وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح پزشک خانواده با شتابزدگی و عجله خود معضلی بر اجرای صحیح طرح شده است، افزود: با برنامه ریزی درست، فکر و آگاهی این طرح یکی از طرحهای موفق در کشور است.
 
بدوی از انصراف برخی پزشکان عمومی از همکاری با این طرح انتقاد کرد و گفت: انصراف دادن از همکاری با این طرح مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه با اصلاح این طرح می شود گام های بعدی را محکم تر برداشت. /ف
 


ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

نا شناس 4 مرداد 1392
دوماه طرح اجرائ شده فقط مردم خسارت ديدن هيچ سازمان دولتي جوابگو نيست
حسینی 5 مرداد 1392
پزشک خانواده همان مامور مهرشده و بیمار همان سرگردان که هزینه اش عملا افزایش یافته و خدمات دریافتی اش کمتر!!!!!!خداقوت!!!!!!

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.084 seconds.